Kompatibla bläckpatroner & toner

Spara upp till 70% på kompatibla patroner från Refillbutiken

Vi har stort utbud av lågpris patroner till olika skrivare och typer av varumärken. Med vårt eget märke sparar du omedelbart tryckkostnader. I jämförelse med originalet är det mycket billigare förutom det attraktiva priset skriver du också mer du sparar pengar jämfört med de ursprungliga toner & cartridges välkommen att lägga din beställning idag.

4-argument till varför du ska välja oss

1.  Spara pengar på kompatibla bläck & toner upp till 70% billigare.
2.  Bläck XL-Bläckpatroner eller hög kapacitet toner för mer utskrifter.
3.  Billiga färgpatroner i multipack eller toner 4-pack köp i flerförpackning och få ännu bättre pris.
4.  Beställ snabbt och enkelt online och hitta billigt köp hos oss.

Information & tips om bläck och toner

Gratis information

Fungerar alla bläckpatroner & lasertoner till min skrivare?

Ja, alla bläck och toner fungerar i din skrivare. Användningen av en ersättningspatron/kompatibel kan aldrig skada skrivaren eller minska livslängden på den. Det kan garanteras att ersättningspatroner har samma egenskaper och funktion som en original patron.

Är det skillnad på kvalitet på olika bläck och toner?

De alternativa bläckpatroner och lasertoner en kompatibel är inte sämre än originalprodukterna från fabrikanten. Majoriteten av de som använder bläckstråleskrivare och/eller laserskrivare är mycket nöjda över kvalitén på utskriften. Inte enbart original bläck men också kompatibla färgpatroner och de likvärdiga ersättningspatronerna som ersätter original patronerna upplevs som bra eller mycket bra.

Måste man använda original patroner? Det är ju fruktansvärt dyrt!?

Original patroner som är tillverkade av samma fabrikant som även har tillverkar skrivaren. Dessa skiljer sig lite i utseende från kompatibla patroner. Den största skillnaden mellan original och den alternativa bläckpatronen och lasertoner är bättre priser.

Vad är en kompatibel bläckpatron? jämfört en original patron?

En kompatibel bläckpatron är en bläckpatron som ersätter och presterar lika bra som en original patron. Originalprodukter ofta kallas för OEM (original Equipment manufakturers) produkter. Faktum är att de stora tillverkarna av skrivare idag utvecklar ständigt nya tekniker till deras bläckpatroner som gör det svårare att de återfylls. Men eftersom tillverkarna av kompatibla bläckpatroner kommer alltid på ett sätt att kringgå problemet, tvingar de även original tillverkarna att ge upp och att till slut tillverka deras bläckpatroner istället hos dem. Det är en ständig katt och möss lek, som till slut bara gagnar konsumenten.

Är det samma bläck som finns i olika bläckpatroner?

Nej! Olika skrivare tillverkare använder olika bläck till sina bläckstråleskrivare, och inom samma skrivarmärke är det ofta olika bläck som fyller bläckpatronerna till olika modeller. Bläck skiljs åt från varandra p.g.a. sitt bevarande med tiden och sin tålighet mot fuktangrepp och ljusexponering. Vissa sorters bläck är mer flytande (mindre sega) än andra, medan andra är mindre koncentrerade, ljusare (mest till fotoutskrifter).

Hur kan jag förlänga livet på min bläckpatron?

Var försiktig med att inte skada skrivhuvudet, särskilt om det sitter i själva skrivaren, och inte i bläckpatronen, som är fallet med de flesta HP skrivare och många modeller från Canon. Ett skadat skrivhuvud på dessa skrivare kan kosta hela skrivaren. Låt inte heller bläcket torka i skrivhuvudet eller i bläckpatronen gör det som en vana att åtminstone göra en utskrift varje vecka. Detta undviker att bläcket torkar på skrivhuvudet och täpper de små hålen på det.

Är det sant att icke original bläck kan skada min skrivare?

Om detta stämmer skulle man inte se någon original kompatibel bläckpatron på marknaden. Detta är också ett annat tricks från OEM tillverkarna för skrivare att tvinga dig att fortsätta köpa deras produkter. Men ifall du misstänker att bläcket kan ha orsakat något fel på din skrivare vilket som sagt är mycket osannolikt och du vill reparera den kan du alltid installera tillbaka den original patronen i skrivaren innan du lämnar den till reparation.

Vad gör jag om det inte fungerar med den nya patroner?

Suddiga utskrifter och text som delvis inte trycks är ett tråkigt problem och händer såklart alltid när man som minst behöver det. Detta kan hända när skrivarhuvudet är igentäppt och då kan du själv beordra en rengöring från rengöringsmenyn.

Varför händer det att skrivarhuvudet täpps igen?

Detta kan var för att skrivaren börjar bli gammal eller skrivarhuvudet kan torka ut snabbare och ju äldre skrivaren är desto större chans att det händer. När skrivaren inte används med jämna mellanrum (var 2 till 3e vecka) är chansen också större för igentäppt. Vad gör man då? Vi ska försöka förklara för dig hur man kan undersöka vilken färg det är som bidrar till problemet och hur man kan eventuellt kan lösa det. Först och främst är det viktigt att komma på vilken färg det är som ger problemet. Skriv ut en kvalitetsrapport så du öppnar upp öppningarna på skrivarhuvudet där färgen kommer ut. Med hjälp av kvalitetsrapporten som skrivs ut kan de då också se om färgerna är jämna och bra fördelade. Om någon eller flera färger inte är jämna så är det lätt att se vilken färg som bidrar till problemet och då är något igentäppt. Man kan också sakna flera färger. Det är smidigt att först låta skrivaren göra sitt eget reningsprogram. Det gör den med jämna mellanrum för att se till att bläcket förblir flytande. Detta kan såklart inte göras när bläckpatronerna inte är installerade i skrivaren eller om skrivaren inte är ansluten till elnätet.

Skrivarproblem?

Om din skrivare inte skriver ut dina utskrifter så bra som den brukar trots att det är bläck kvar så finns det faktiskt till de flesta moderna skrivare ett inbyggt program där du kan rengöra skrivarhuvudet på din skrivare. Gå in under inställningar på din dator, gå in på skrivare/scanner, där finns det något som heter alternativ/förbrukningsmateriel. Här kan du se bl.a. hur mycket färg som finns kvar i varje patron och även rengöra skrivarhuvudet. Det kan variera lite från dator/skrivare men refererar gärna till din instruktionsbok för varje enhet. För att slippa detta problem rekommenderar vi att man gör minst en utskrift i månaden.

Varför fungerar ej min bläckpatron?

När du sätter in dina nya patroner så kan ibland vissa skrivare ge ett meddelande "Känner inte igen patronen" (inte kompatibel) eller liknande. Har du använt original patron tidigare så är detta vanligt på t.ex. Canon och HP skrivare. Kontrollera alltid först om du har en instruktions bilaga som ligger i kartongen med din patron, följ anvisningarna på den. Man åtgärdar oftast felet genom att återställa sin skrivare till noll läge eller "Power off-läge"
- Tryck på pappers mataren under ett par sekunder (vissa skrivare 10 sekunder) tills skrivarhuvudet flyttas tillbaka till utgångsläget.
- Öppna locket, ta ut patronen och gör om installationen av patronen.
Om inte detta fungerar så dra ur ström sladden i väggen till skrivaren, dra även ur samma sladd ur skrivaren om det går så att sladden blir helt lös i båda ändar. Vänta sedan 5 minuter, sätt tillbaka sladden och gör om installationen. Man gör då så att skrivaren blir strömlös och brukar återställa sig till noll läge. Eller återställ skrivare till fabriksinställning.

Laserskrivare och trumma?

I många laserskrivare så finns det en s.k. trumma. Uppgiften för den är att föra över toner från tonerkassetter till papperet. Den här trumman har en viss tidsram som den fungerar och måste sedan bytas ut. Har du en färg laserskrivare så sitter det en trumma för varje färg. Trummorna brukar ha en livslängd från några tusen upp till 90000 - 100000 utskrifter. De flesta nya laserskrivare har idag en inbyggd trumma och där behöver man inte byta dessa.

Hur många utskrifter?

Vi kan omöjligt säga hur och hur mycket du kan skriva ut med en lasertoner eller bläckpatron, detta innebär att utskrifter beror på faktorer som täckning, jobbstorlek, medietyp, miljöfaktorer, skrivarinställningar, bilderna, låga utskriftsvolymer, låg tonertäckning, täckning av tryck, papperstyp och om du skriver ut ensidig eller dubbelsidig liksom andra faktorer mm.
Kapaciteten på toner och bläckpatroner är en indikation som vi får från våra leverantörer all information om detta som vi får från våra leverantörer kan hittas på vår webbplats.

Installationsguide Tips! för bläckpatroner och lasertoner

Vi rekommenderar INGEN programuppdatering på din skrivare om du vill använda kompatibla patroner så bocka av uppdatering vid installationen.


Kontrollera nedan din utskriftskvalitet:

Skriv ut en testsida här!