Låga priser med snabba leveranser beställ före 13 och vi skickar idag med billigt frakt

Dåliga utskrifter?

 

Varför skriver min skrivare inte ut ordentligt?

Ränder eller svagt tryck? Lösning: Rengör din Brother, Canon, Epson & HP-skrivare.

Suddiga dokument och bilder som verkar bleka är också tecken på att det är dags att ta bort överflödigt bläck och rengöra skrivhuvudet. Innan du börjar rengöringsprocessen, gör en munstyckskontroll för att se till att det faktiskt orsakar problemen. Du kan vanligtvis göra detta från din dator eller från din skrivare på nyare modeller.

Om skrivhuvudet är igensatt är det dags att rengöra skrivaren. Det är ofta så att man inte har skrivit ut på länge, så att skrivhuvudet inte längre är rent eller är helt igensatt. Om skrivhuvudet är igensatt kommer inte tillräckligt med bläck att nå papperet. Detta orsakar fläckar, ränder eller blekta utskrifter.

Ränder i ditt tryck eller fläckar? VARNING: rengör din skrivare!

En av de största irritationerna: en skrivare som skriver ut ränder eller bleka utskrifter, medan det fortfarande finns tillräckligt med bläck i dina patroner. Detta problem är dock lättare att lösa än man kan tro. "Hur?" Kan vi höra dig tänka. Lösningen är mycket enkel: rengör skrivhuvudet på din skrivare!

Rengöra skrivare och skrivarhuvud rengöring kommer helt klart att förbättra utskriftskvaliteten på dina utskrifter.

Obs: Du kan behöva upprepa denna rengöringsprocess flera gånger innan utskrifterna har rätt utskriftskvalitet du vill ha!

Tips för att lösa "Felaktig/dålig utskrifts-/utskriftskvalitet"

Det kanske finns några saker som orsakar detta, försök våra förslag nedan för att försöka få dem att fungera igen:

- Kontrollera att alla “dra”-flikar och tejper tagits bort korrekt. Detta täcker ett ventilationshål på patronen och luften måste cirkulera genom detta ventilationshål för att utskrifterna ska vara normala. (Observera att ventilationshålet vanligtvis är högst upp på patronen men ibland kanske längst ner)

- Din skrivare kan ha en standard och ändrat sina skrivarinställningar att det skrivs ut i ”gråskala” eller ”eko läge” eller ”utkastläge” eller något i den stilen. Vissa skrivare när bläcket är lågt kan standardvärden och inställningar ändras automatiskt för att spara bläck. Kontrollera skrivarinställningarna och kontrollera att bläcket är inställt på att skrivas ut i "normal" eller "bästa kvalitet".

- Dina skrivarhuvuden kan vara igensatta och behöver rengöras- Det bästa sättet att göra detta är att köra ett huvudrengöringsprogram från skrivarinställningarna, observera att detta kan ta mer än ett program beroende på hur blockerade ibland kan det ta upp till 10 eller 20 gånger i extrema fall. Om huvudrengöringen inte löser detta kan du behöva rengöra skrivarhuvudena fysiskt och eftersom varje skrivare är annorlunda är det bästa sättet att ta reda på hur man gör detta är att googla din skrivarmodell och huvudrengöring och vanligtvis kommer det att finnas en video på YouTube.

 

Leave a comment

Log in to post comments