Låga priser med snabba leveranser beställ före 13 och vi skickar idag med billigt frakt

Hur många sidor kan jag skriva ut?

 

Hur många sidor kan jag skriva ut med min bläckpatron/toner?

När det kommer till de angivna indikationerna på antalet sidor som kan skrivas ut med en patron eller toner, är följande faktorer viktiga.

Det är förstås väldigt viktigt:

- Vad ska du skriva ut?
- Är det några få eller många texter?
- Är det små eller stora bilder?
- Är det svartvitt eller färg?

Och naturligtvis spelar den valda utskriftskvaliteten en mycket viktig roll. Det säger sig självt att ett foto kräver mycket mer bläck än en sida med bara svart text. Dessutom använder människor olika skrivarinställningar: utkast eller normal eller bästa eller fotokvalitet. Kvaliteten och absorptionen av papperet eller fotopapper är också mycket viktigt. Och även till exempel hur lång tid det går mellan tryckmomenten. Dessutom kan sidkapaciteten variera mycket mellan olika skrivare och mellan olika typer av skrivare, märken och tillverkare.
Det är därför omöjligt för Refillbutiken att ta ansvar för individuellt utskriftsbeteende och antalet utskrifter som en patron eller toner i slutändan producerar.
Generellt kan man säga att du alltid kan skriva ut billigare med kompatibla bläckpatroner och toner från Refillbutiken. XL-versionerna av vårt eget märke passar alltid och håller extra länge, så du kan skriva ut billigare med toner och bläck från Refillbutiken.

Antalet sidor baseras på 5% täckning (bransch standard). Om du skriver ut med en täckning på 10% är det hälften av utskrifterna. Mängden bläck mäts korrekt under produktionen, så det är de angivna utskrifterna och den angivna mängden om du skriver ut med en maximal täckning på 5%.

Antalet sidor är beräknat på industristandarden som tillverkarna använder sig av. Man kan se det som en indikation för den som beställer så att man kan jämföra mellan de olika patronerna.

Den procentuella täckningsgraden är baserad på normala omständigheter. Självklart finns det faktorer som påverkar antalet sidor, allt från fuktighet, temperatur, inställningar m.m. Och det beror på bläckpatron, skrivaren, papperet och mängden användning. Alla bläckstråleskrivare använder en liten mängd bläck för att rengöra skrivhuvudena vid normal användning och skydda dem mellan utskriftsjobb.

Enstaka utskrifter använder tre gånger så mycket bläck i vissa skrivare som vid utskrift av flera på varandra följande sidor. Det extra bläcket går åt på att hålla munstyckena i skrivhuvudet rena. Lite utskrift kostar mycket bläck.

En kompatibel patron håller lika länge som en ny patron. Ibland ännu längre, eftersom vissa typer av patroner använder mer bläck vid påfyllning.

Vad skrivartillverkare anger på förpackningen om hur många sidor patronen ska kunna skriva ut baseras på att sidorna ska skrivas ut i följd.

Detta nummer är också baserat på en viss ISO-standard som tillverkarna måste följa. Beräkningarna baseras på en täckning på 5%. Med andra ord: om du bara har skrivit ut sidor med en bläcktäckning på 5% bör du teoretiskt sett kunna göra det antalet utskrifter med en patron.

Hur mycket kan jag skriva ut med min bläck- eller tonerpatron?

Vad är 5% täckning på A4?

Först och främst är det viktigt att veta varför vi använder 5% sidavkastning. Detta skulle sjunka för att kunna vara 10% också? Svaret duran är inte förvånande; Det är en internationellt överenskommen standard. Innan detta fanns tillgängligt använde varje tillverkare sitt eget sätt att beräkna hur många sidor en patron kan skriva ut. Detta orsakade mycket förvirring bland konsumenterna. ISO-standarden ISO/IEC 19752 är satt till 5%. Så tillverkaren använder 5% sidtäckning för att beräkna hur många utskrifter en tillverkad patron kan göra.

Hur många sidor använder en tonerkassett?

Varför tar tonern slut så snabbt? Beroende på tillverkare och typ av patron (vanligt innehåll, XL eller högkapacitetspåfyllning) kan livslängden på patronerna vara mycket olika.

Kassettens livslängd avser 5% sidtäckning. Om tonern har tagit slut efter 50 sidor är det förmodligen en bra idé att kolla varför. Men om du lyckades skriva ut 1800 sidor istället för 2000 är det ett bra resultat. För vem skriver alltid ut med 5% täckning?

 

Leave a comment

Log in to post comments