Låga priser med snabba leveranser beställ före 13 och vi skickar idag med billigt frakt

Information & tips från Refillbutiken

Upptäck vårt omfattande sortiment av prisvärda toner och bläckpatroner hos Refillbutiken. Vi erbjuder ekonomiska alternativ till originalprodukterna som hjälper dig spara pengar. Välj vårt eget varumärke och dra nytta av de förmånliga priserna jämfört med originalprodukternas kostnader. Oavsett vilket skrivarmärke du har, hittar du ett brett utbud av prisvärda patroner hos oss. Gå till www.refillbutiken.com idag för att göra din beställning och spara pengar.

4 starka argument varför du ska välja Refillbutiken

1.  Vi erbjuder de bästa produkterna till de bästa priserna.
2.  Bläckpatron och lasertoner kompatibla med originalet men billigare.
3.  Vi har ett brett utbud av toner och färgpatroner av högsta kvalitet.
4.  Alla produkter produceras av en tillverkare som är ISO-certifierad.

Så varför betala mer när du kan spara pengar utan att kompromissa med prestanda? Utforska vårt sortiment idag och njut av överlägsna utskrifter till ett oslagbart pris.

informatiom om bläck och toner

Fungerar alla kompatibla bläckpatroner & toner till skrivare?

Ja, ersättningspatroner har garanterat samma egenskaper och fungerar som en original patron. Alla kompatibla patroner fungerar i din skrivare och användning av en ny patron/kompatibel kommer aldrig att skada skrivaren eller förkorta dess livslängd.

Men för att säkerställa att du använder våra kompatibla patroner bör du ALDRIG uppdatera skrivaren (inklusive automatiska uppdateringar) och kontrollera innan du använder patronerna).

Är det skillnad på kvalitet på olika bläck och toner?

De alternativa bläckpatroner och lasertoner en kompatibel är inte sämre än originalprodukterna från fabrikanten. Majoriteten av de som använder bläckstråleskrivare och/eller laserskrivare är mycket nöjda över kvalitén på utskriften. Inte enbart original bläck men också kompatibla färgpatroner och de likvärdiga ersättningspatronerna som ersätter original patronerna upplevs som bra eller mycket bra.

Måste man använda original patroner det är ju fruktansvärt dyrt

Original patroner som är tillverkade av samma fabrikant som även har tillverkar skrivaren. Dessa skiljer sig lite i utseende från kompatibla patroner. Den största skillnaden mellan original och den alternativa bläckpatronen och lasertoner är bättre priser.

Vad är en kompatibel bläckpatron jämfört en original patron?

En kompatibel bläckpatron är en bläckpatron som ersätter och presterar lika bra som en original patron. Originalprodukter ofta kallas för OEM (Original Equipment Manufakturer) produkter. Faktum är att de stora tillverkarna av skrivare idag utvecklar ständigt nya tekniker till deras bläckpatroner som gör det svårare att de återfylls. Men eftersom tillverkarna av kompatibla bläckpatroner kommer alltid på ett sätt att kringgå problemet, tvingar de även original tillverkarna att ge upp och att till slut tillverka deras bläckpatroner istället hos dem. Det är en ständig katt och möss lek, som till slut bara gagnar konsumenten.

Är det samma bläck som finns i olika bläckpatroner?

Nej! Olika skrivare tillverkare använder olika bläck till sina bläckstråleskrivare, och inom samma skrivarmärke är det ofta olika bläck som fyller bläckpatronerna till olika modeller. Bläck skiljs åt från varandra p.g.a. sitt bevarande med tiden och sin tålighet mot fuktangrepp och ljusexponering. Vissa sorters bläck är mer flytande (mindre sega) än andra, medan andra är mindre koncentrerade, ljusare (mest till fotoutskrifter).

Hur kan jag förlänga livet på min bläckpatron?

Var försiktig med att inte skada skrivhuvudet särskilt om det sitter i själva skrivaren och inte i bläckpatronen som är fallet med de flesta HP-skrivare och många modeller från Canon. Ett skadat skrivhuvud på dessa skrivare kan kosta hela skrivaren. Låt inte heller bläcket torka i skrivhuvudet eller i bläckpatronen gör det som en vana att åtminstone göra en utskrift varje vecka. Detta undviker att bläcket torkar på skrivhuvudet och täpper de små hålen på det.

Är det sant att icke original bläck kan skada min skrivare?

Om detta stämmer skulle man inte se någon original kompatibel bläckpatron på marknaden. Detta är också ett annat tricks från OEM tillverkarna för skrivare att tvinga dig att fortsätta köpa deras produkter. Men ifall du misstänker att bläcket kan ha orsakat något fel på din skrivare vilket som sagt är mycket osannolikt och du vill reparera den kan du alltid installera tillbaka den original patronen i skrivaren innan du lämnar den till reparation.

Vad gör jag om det inte fungerar med den nya patroner?

Suddiga utskrifter och text som delvis inte trycks är ett tråkigt problem och händer såklart alltid när man som minst behöver det. Detta kan hända när skrivarhuvudet är igentäppt och då kan du själv beordra en rengöring från rengöringsmenyn.

Vad ska man göra när skrivhuvudet torkar ut?

Detta kan var för att skrivaren börjar bli gammal eller skrivarhuvudet kan torka ut snabbare och ju äldre skrivaren är desto större chans att det händer. När skrivaren inte används med jämna mellanrum (var 2 till 3e vecka) är chansen också större för igentäppt. Vad gör man då? Vi ska försöka förklara för dig hur man kan undersöka vilken färg det är som bidrar till problemet och hur man kan eventuellt kan lösa det. Först och främst är det viktigt att komma på vilken färg det är som ger problemet. Skriv ut en kvalitetsrapport så du öppnar upp öppningarna på skrivarhuvudet där färgen kommer ut. Med hjälp av kvalitetsrapporten som skrivs ut kan de då också se om färgerna är jämna och bra fördelade. Om någon eller flera färger inte är jämna så är det lätt att se vilken färg som bidrar till problemet och då är något igentäppt. Man kan också sakna flera färger. Det är smidigt att först låta skrivaren göra sitt eget reningsprogram. Det gör den med jämna mellanrum för att se till att bläcket förblir flytande. Detta kan såklart inte göras när bläckpatronerna inte är installerade i skrivaren eller om skrivaren inte är ansluten till elnätet.

Skrivarproblem?

Om din skrivare inte skriver ut dina utskrifter så bra som den brukar trots att det är bläck kvar så finns det faktiskt till de flesta moderna skrivare ett inbyggt program där du kan rengöra skrivarhuvudet på din skrivare. Gå in under inställningar på din dator, gå in på skrivare/scanner, där finns det något som heter alternativ/förbrukningsmateriel. Här kan du se bl.a. hur mycket färg som finns kvar i varje patron och även rengöra skrivarhuvudet. Det kan variera lite från dator/skrivare men refererar gärna till din instruktionsbok för varje enhet. För att slippa detta problem rekommenderar vi att man gör minst en utskrift i månaden.

Varför fungerar ej min bläckpatron?

När du sätter in dina nya patroner så kan ibland vissa skrivare ge ett meddelande "Känner inte igen patronen" (inte kompatibel) eller liknande. Har du använt original patron tidigare så är detta vanligt på t.ex. Canon och HP-skrivare. Kontrollera alltid först om du har en instruktions bilaga som ligger i kartongen med din patron, följ anvisningarna på den. Man åtgärdar oftast felet genom att återställa sin skrivare till noll läge eller "Power off-läge"

- Tryck på pappers mataren under ett par sekunder (vissa skrivare 10 sekunder) tills skrivarhuvudet flyttas tillbaka till utgångsläget.
- Öppna locket, ta ut patronen och gör om installationen av patronen.

Om inte detta fungerar så dra ur ström sladden i väggen till skrivaren, dra även ur samma sladd ur skrivaren om det går så att sladden blir helt lös i båda ändar. Vänta sedan 5 minuter, sätt tillbaka sladden och gör om installationen. Man gör då så att skrivaren blir strömlös och brukar återställa sig till noll läge. Eller återställ skrivare till fabriksinställning.

Hur många sidor kan jag skriva ut?

När det kommer till de angivna indikationerna på antalet sidor (sidor) som kan skrivas ut med en patron eller en toner, är följande faktorer viktiga. Det är förstås väldigt viktigt: vad ska du skriva ut? Finns det få eller många texter? Är det små eller stora bilder? Är det svartvitt eller färg? Och naturligtvis spelar den inställda utskriftskvaliteten en mycket viktig roll.

Det säger sig självt att ett foto kräver mycket mer bläck än en sida med bara svart text. Dessutom använder människor olika skrivarinställningar: utkast eller normal eller bästa eller fotokvalitet. Kvaliteten och absorptionen av papper eller fotopapper är också mycket viktigt. Och även till exempel hur lång tid det är mellan tryckmomenten. Dessutom kan sidkapaciteten variera mycket mellan olika skrivare och mellan olika typer av skrivare, märken och tillverkare.

Det är därför omöjligt för Refillbutiken att ta ansvar för individuellt tryckbeteende och antalet utskrifter som en patron eller toner i slutändan producerar. Generellt kan man säga att du alltid kan skriva ut billigare med kompatibla bläckpatroner och toner från Refillbutiken. XL-versionerna av vårt husmärke passar också alltid och håller extra länge så att du kan skriva ut billigare med toner och bläck från Refillbutiken.

Installationsguide Tips! för bläckpatroner eller lasertoner

Om du vill installera en kompatibel bläck- eller lasertoner till din skrivare, rekommenderar vi att du avbokar valet för programuppdatering under installationen. Detta för att förhindra eventuella konflikter med skrivarens programvara och garantera att patronen fungerar som den ska.

FELSÖKNING

I det osannolika fallet att du får problem med bläckpatronerna följer du stegen nedan för att få det att fungera.

Patron känner inte igen

Kontrollera att du har beställt rätt patroner och har fått rätt patroner eftersom vi har hittat 2 av 5 kunder som har köpt fel bläck.
Du kan gå till: www.refillbutiken.com och använda patronen för att säkerställa att du har köpt rätt.
Om du är 100% säker på att du har rätt patroner, prova följande:

Kontrollera vilken patron som orsakar problemet!
Om du är osäker på vilken patron som orsakar problemet, ta bort dem du installerade och sätt i dem gamla tomma och börja sen ersätta dem en efter en tills skrivaren visar ett fel. När du vet felet stäng av skrivaren. Vänta några minuter och sätt på den igen, sen fortsätt att sätta tillbaka dem en efter en sedan följ stegen nedan.

Har tejpen tagits bort från chippet och eller skrivarhuvudet?
Du skulle bli förvånad över hur folk kan glömma att göra detta.

Är chippet rent?
Ibland kan även ett fingeravtryck orsaka problem, så torka av chip huvudet med en mjuk trasa.

Har den satts in helt in i skrivarvagnen?
Ibland kan den gå in längre än förväntat. Ibland kan skrivaren helt utan anledning inte att läsa av chippet på den första installationen men genom att ta bort och installera om den kommer den då att kunna läsas.

Om allt ovanstående inte hjälper, fortsätt med nedanstående steg:

Gör en total återställning!

Installera alla patroner så att allt ovanstående har gjorts och stäng av skrivaren och lämna i ca 10 till 15 minuter. Slå sedan på skrivaren.
Om allt ovanstående misslyckas och patronen fortfarande inte fungerar var vänlig att kontakta oss.

Felaktig/Dålig Kvalitet på Tryck/Utskrifter

Det kanske finns några saker som orsakar detta, försök våra förslag nedan för att försöka få dem att fungera igen

Kontrollera att alla “dra”-flikar och tejp har tagits bort korrekt
Detta täcker ett ventilationshål på patronen och luften måste cirkulera genom detta ventilationshål för att utskrifterna ska vara normala. Om du känner att det finns lite klibbighet som täcker hålet, ta helt enkelt en tandpetare eller något och genomborra det. (Observera att ventilationshålet vanligtvis är högst upp på patronen men ibland kanske längst ner).

Din skrivare kan ha en standard och ändrat sina skrivarinställningar
Så att det skrivs ut i ”gråskala” eller ”eko läge” eller ”utkastläge” eller något i den stilen. Vissa skrivare när bläcket är lågt kan standardvärden och inställningar ändras automatiskt för att spara bläck. Kontrollera skrivarinställningarna och kontrollera att bläcket är inställt på att skrivas ut i "normal" eller "bästa kvalitet".

Dina skrivarhuvuden kan vara igensatta och behöver rengöras
Det bästa sättet att göra detta är att köra ett huvudrengöringsprogram från skrivarinställningarna, observera att detta kan ta mer än ett program beroende på hur blockerade ibland kan det ta upp till 10 eller 20 gånger i extrema fall. Om huvudrengöringen inte löser detta kan du behöva rengöra skrivarhuvudena fysiskt och eftersom varje skrivare är annorlunda är det bästa sättet att ta reda på hur man gör detta är att Googla din skrivarmodell och huvudrengöring och vanligtvis kommer det att finnas en video på YouTube.

Det kan vara patronen
Så om du har en reserv eller en äldre, prova den.

Patronen passar inte skrivaren

Är det rätt patron för skrivaren?
Den vanligaste orsaken är att den felaktiga patronen har beställts. Många skrivare har mycket liknande namn och modellnummer men tar olika patroner så du måste vara mycket försiktig när du beställer, om du är osäker kontakta vårt utmärkta kundtjänstteam som gärna hjälper till.

Finns det några klämmor som måste tas bort?
Vissa patroner har transportklämmor som måste tas bort före användning och får inte plats i skrivaren ordentligt med dem på.

Vissa patroner kanske inte ser ut att passa in och vissa kompatibla patroner kommer att se lite annorlunda ut än de äkta men de passar in. Vissa XL- patroner är mycket större än standardstorleken som HP 363XL och ser ut som om de inte passar men om du provar dem kommer de att gå in.

Patron/Skrivare säger icke-äkta

Detta är bara tillverkaren som låter dig veta att det inte är en OEM- patron och du kan fortsätta att skriva ut som vanligt genom att följa instruktionerna på skärmen för att fortsätta.

Universell Lösning

Steg 1 - Ta bort ALLA bläckpatroner från skrivarens interna vagn och stäng locket.
Steg 2 - Stäng av skrivaren ta bort strömkällan och lämna i 1 timme.
Steg 3 - Slå på skrivaren igen och sätt i en KOMPLETT uppsättning av köpta bläckpatroner.
(Se till att chippets yta på varje enskild bläckpatron är rent från fingeravtryck och andra märken/bläck som kan förhindra att de läses korrekt. Rengör vid behov med en ludd fri trasa.)
Steg 4 - Stäng av skrivaren och låt den vara i 10 minuter och slå sedan på den igen.
Steg 5 - UPPREPA steg 4 ytterligare 2 gånger.

Kontrollera nedan din utskriftskvalitet:

Skriv ut en testsida här!