Låga priser med snabba leveranser beställ före 13 och vi skickar idag med billigt frakt

Skrivaren känner inte igen bläckpatroner?

 

inte identifiera

Känner inte din skrivare igen patronerna? Det här är lösningarna!


Efter att du har installerat dina nya patroner kan det hända att du får felmeddelanden som "Skrivaren känner inte igen kassetten", "Patron tom", "Ingen original kassett isatt" eller "Patron saknas". Dessa meddelanden visas vanligtvis när fel typ av patroner är installerade eller när patroner med eget varumärke används istället för original patroner från skrivartillverkaren.

Skrivartillverkarna föredrar naturligtvis att sälja sina egna dyrbara original patroner. Men oroa dig inte! I den här artikeln diskuterar vi olika lösningar så att du kan fortsätta använda våra prisvärda privata märkespatroner. Lösningarna fungerar med olika skrivarmärken, inklusive HP, Canon, Epson och Brother.

Prova våra tips!

Lösningar för att patroner inte känns igen:

Tips 1: Kontrollera patronerna

Tips 2: Klicka bort felmeddelandet

Tips 3: Återställ skrivaren

Tips 4: Ta bort skyddsmaterial av plast

Tips 5: Skriv ut den första utskriften med original patroner

Tips 6: Sätt tillbaka patronerna

Tips 7: Placera en hel uppsättning av samma märke

Tips 8: Rengör chipet på patronerna

8 tips för att lösa och förhindra skrivarfel

Nedan ger vi 8 tips som verkar självklara på förhand, men som ofta förbises. Därför rekommenderar vi att du går igenom alla dessa steg för att lösa olika felmeddelanden som "Kassetter känns inte igen", "Patron tom", "Kassett saknas" eller "Kassett inte kompatibel".

Tips 1: Kontrollera patronerna

Kontrollera alltid först om patronerna verkligen är lämpliga för din skrivare. Till exempel behöver du uppenbarligen (eget märke) HP-patroner för en HP-skrivare och (eget märke) Canon-patroner för en Canon-skrivare.

Men glöm inte att varje HP-skrivare behöver sin egen typ av HP-kassett. På vår sida 'sök skrivarbläck efter skrivartyp' kan du se exakt vilka patroner din skrivare behöver.

Tips 2: Klicka bort felmeddelandet

När du använder bläckpatroner med privata etiketter kan skrivaren indikera ett fel som "Patron inte kompatibel" eller "Ingen original kassett". Tillverkare av din skrivare föredrar att du använder original patroner. Du kan dock ofta helt enkelt ta bort felmeddelandet genom att trycka på 'Ok' eller 'Tillbaka' på din skrivares display.

Tips 3: Återställ skrivaren

För att få ut felmeddelandet från din skrivare och se till att patronerna börjar fungera rekommenderar vi att du först utför en hård återställning i skrivaren:

1. Se till att skrivaren är påslagen och ta bort alla patroner från din skrivare. Stäng sedan locket där patronerna var placerade.

2. Stäng av din skrivare.

3. Koppla bort skrivaren från strömförsörjningen i minst 5 minuter (dra ut nätsladden).

4. Sätt i den svarta patronen i skrivaren först. Sätt sedan tillbaka de andra patronerna i skrivaren.

5. Stäng locket och det finns en god chans att felmeddelandet nu är borta.

Att återställa din skrivare är ofta lösningen för att få felmeddelanden eller andra fel/felkoder från din skrivare.

Tips 4: Ta bort plastskyddsmaterial från patronen

Kontrollera om du har tagit bort skyddsmaterialet från patronen. Många patroner har en skyddsetikett och/eller en skydds lock av plast. Dessa måste tas bort innan du placerar patronerna i skrivaren. Dessutom har vissa patroner ett ventilklistermärke som måste tas bort.

skydsplast

Tips 5: Skriv ut den första utskriften med original patroner

När du har köpt en ny skrivare och ska använda den för första gången kan det vara så att skrivaren bara fungerar med dyra original patroner. Lyckligtvis ingår ofta en uppsättning original patroner vid köp av en ny skrivare.


Dessa är ofta så kallade installationspatroner och innehåller därför endast en mycket liten mängd bläck. Placera dem i skrivaren och skriv ut en sida. Efter detta kan du byta ut original patronerna med våra högkvalitativa och prisvärda kompatibla-patroner.

Tips 6: Sätt tillbaka patronerna

Det är viktigt att patronerna är korrekt installerade i skrivaren. Skrivaren känner inte igen patronerna om de inte klickas på plats ordentligt. Ta därför ut patronerna från skrivaren och sätt tillbaka dem.

Det som också förbises är att patronerna inte är placerade på rätt plats. Till exempel kan den svarta kassetten bara installeras i stället för en svart kassett, och magenta kan installeras i stället för magenta. För att kunna se detta ordentligt har många skrivare ikoner eller ett klistermärke på patronvagnen eller nära den, så att man kan se vilken patron som ska placeras var.

sätt i patronen

Tips 7: Placera en hel uppsättning av samma märke

Ibland vill olika märken av patroner inte gå ihop, till exempel original patroner i kombination med egna märkespatroner. Detta är en vanlig händelse med Epson-patroner. Att placera en hel uppsättning patroner av märket (hus) kan då vara lösningen.

Tips 8: Rengör chipet på patronerna

När du sätter i patronerna kan du av misstag ha vidrört chippet på patronen med fingrarna. Resultatet av detta är att chippet har blivit lite "smutsigt", så att skrivaren inte längre kan känna igen patronen. Lyckligtvis är detta lätt att rengöra genom att torka över chippet med en torr, luddfri trasa.

paton-chip

OBS! Det här är bra kompatibla produkter för din skrivare som fungerar bra med en skrivare som inte är uppdaterad.

 

Leave a comment

Log in to post comments