Låga priser med snabba leveranser beställ före 13 och vi skickar idag med billigt frakt

Vad är skrivartrumma?

 

Många nya skrivaranvändare vet inte mycket om skrivartrumman. Vissa användare tror till och med att skrivartrumman är en tonerkassett. Detta leder ofta till att de köper fel ersättare. Så, med vägledning av våra tekniker, skriver vi den här bloggen för att berätta för nya skrivaranvändare vad en skrivartrumma är och skillnaden mellan en skrivartrumma och en tonerkassett.

blog-printerdrum

Vad är skrivartrumma?

Skrivartrumma är också känd som trumma, bildtrumma, trumpatron. Det är en enhet utrustad med en ljuskänslig rulle som överför tonern från kassetten till papperet och skapar text, grafik och bilder vi vill ha. Nästan alla Brothers laserskrivare kräver både tonerkassett och trumenhet för att börja skriva ut. Vissa laserskrivare från HP, Samsung och Xerox har även en trumpatron. Men de flesta HP och Canons laserskrivare kombinerar tonerkassetten och trumenheten i samma patronsystem. Så de har inte en separat bildtrumenhet. Men i själva verket använder de alla samma laserutskriftsteknik.

Skrivartrumma vs tonerkassett

Skrivartrumman och tonerkassetten fungerar tillsammans, men de är inte samma typ av produkt. Här är skillnaderna mellan dem ur tre perspektiv:

Definition and Funktion

Skrivartrumma, även kallad fotoframkallningsenhet. Den tar emot den elektrostatiska laddningen från koronatråden. Och sedan överför den tonerpartiklarna till papperet för att skapa önskad text eller bild. Tonerkassetten, å andra sidan, innehåller tonerpulvret som används för att skapa text eller bilder på papperet.

Strukturell design

Trumpatronen är normalt en cylindrisk komponent som roterar under utskrift. Den är gjord av ett ljuskänsligt material som kan hålla en elektrostatisk laddning. Tonerkassetten är en behållare formad som en rektangulär låda som innehåller tonerpartiklarna.

Ersättningsfrekvens

Skrivarens trumenhet och skrivartoner har olika livslängder, och utbytesfrekvensen varierar beroende på skrivarmodell och användning. Skrivartrumman har en högre sidkapacitet än tonerkassetten, så trumman håller längre än tonern. Den behöver kanske bara bytas ut var 3-4:e tonerkassettbyte eller efter ett visst antal utskrifter. Skrivarens toner behöver dock bytas ut oftare. Det är dags att byta ut det efter att ha skrivit ut en viss mängd eller när tonernivån är låg.

Kort sagt, laserskrivartrumma och laserskrivartoner har tydliga skillnader i deras funktion, struktur och utbytesfrekvens.

Vanliga frågor om skrivartrumenhet

1. Hur länge håller en skrivartrumma?

I allmänhet är skrivarkassetttrummor klassade för att hålla mellan 10 000 och 100 000 sidor. När du köper kan du enkelt hitta den uppskattade sidkapaciteten, vilket vanligtvis är sidutmatningen vid 5 % täckning av A4-papper. Det här är antalet sidor du kan förvänta dig att få. Men livslängden för en skrivartrumma beror på olika faktorer som typ av skrivare, användningsfrekvens och användningsmönster. Därför är det faktiska antalet mottagna sidor mindre än beräknat.

För att avgöra när en trumma behöver bytas ut kan du observera följande tecken:

Blekande eller lätt utskriftskvalitet;

Fläckar, svarta fläckar eller ränder på utskrifter;

Smetning eller spökbilder på utskrifter;

Skrivarens varning eller felmeddelande.

Den exakta texten som visas på skrivaren för att påminna dig om att byta ut trumman kan variera beroende på skrivarens märke och modell. Nedan följer några vanliga meddelanden som du kan se:

"Byt trummor snart"

"Trumman slutar snart"

"Byt trumma nu"

“Trumliv låg”

"Trumman slut"

Om du märker något av dessa tecken är det en indikation på att du bör förbereda dig på att byta ut trumman snart. Att byta ut skrivartrumman i tid är viktigt för att bibehålla utskriftskvaliteten och för att undvika ytterligare skador på andra delar av skrivaren.

2. Vad händer när skrivartrumman blir dålig?

När en trumkassett blir dålig kan du uppleva en rad utskriftsproblem, inklusive:

Dålig utskriftskvalitet: som bleka utskrifter, ränder, fläckar eller fläckar på sidan, etc.

Toner ansamlas. En dålig trumma kan orsaka att toner ansamlas på trummans yta, vilket leder till att tonerpartiklar fastnar på sidan och orsakar tonersmetar.

Pappersstopp. En skadad eller utsliten trumma kan orsaka pappersstopp eftersom tonern inte fäster på sidan korrekt, vilket leder till att papperet fastnar i skrivaren.

Felmeddelanden. Skrivaren kan visa felmeddelanden som indikerar ett problem med trumman eller låg livslängd på trumman.

För att bibehålla optimal skrivarprestanda rekommenderar vi att du byter ut trumman omedelbart om du stöter på något av dessa problem.

3. Om trumkassetten blir dålig, om den kommer att behöva nollställa trumräknaren efter att jag har bytt ut en ny?

Ja. I de flesta fall måste du nollställa trumräknaren efter att ha bytt ut en dålig patrontrumma mot en ny. Trumräknaren är en funktion i skrivaren som håller reda på antalet sidor som skrivs ut med den aktuella trumman. När trumman har nått sin rekommenderade sidkapacitet visar skrivaren ett felmeddelande och du måste byta ut den.

Efter att ha bytt trumman kommer trumräknaren fortfarande att visa den gamla trummans sidantal. Detta kan orsaka förvirring och leda till för tidigt byte av trumman. Att nollställa trumräknaren kommer att hjälpa till att säkerställa att du får maximal sidkapacitet från den nya trumman och undvika allt för tidigt byte.

För att återställa trumräknaren, följ instruktionerna i din skrivarmanual eller kolla tillverkarens webbplats för specifika instruktioner för din skrivarmodell.

blog-printerdrum

4. Vad orsakar slitage på patrontrumman?

Det finns flera faktorer som orsakar slitage på trumman, inklusive:

Toner av dålig kvalitet. Toner av låg kvalitet kan göra att trumman slits ut snabbare på grund av de nötande partiklarna som finns i tonern.

Överanvända. Om du använder skrivaren för ofta kan trumman slitas ut snabbare.

Felaktig hantering. Att röra vid trumman eller utsätta den för smuts eller skräp kan orsaka repor och slitage, vilket kan förkorta dess livslängd.

Exponering för ljus. Trumman är känslig för ljus och långvarig exponering för ljus kan göra att den slits ut snabbare.

För att säkerställa att din trumenhet håller så länge som möjligt är det viktigt att vidta följande åtgärder:

Använd toner av hög kvalitet. Att använda kvalitetstoner med din skrivare kan minska slitaget på trumman och förlänga dess livslängd.

Undvik överanvändning. Att använda skrivaren med måtta är ett bra sätt att förhindra skador på trumman.

Hanteras varsamt. Undvik att vidröra kassetttrumman och hantera den försiktigt när du byter ut eller rengör den.

Förvara skrivaren på en mörk och sval plats. Exponering för ljus och värme kan skada trumman. Det är tillrådligt att förvara skrivaren på en sval, mörk plats när den inte används.

Följ tillverkarens riktlinjer. För att maximera livslängden på din trumma är det viktigt att följa underhålls- och utbytesinstruktionerna från tillverkaren.

5. Är alla trumpatroner kompatibla med alla skrivare, eller är det specifika modeller som krävs för vissa skrivare?

Alla trummor är inte kompatibla med alla skrivare. Skrivartrummor är designade för att fungera med specifika modeller och skrivarmärken. Användning av en inkompatibel trumma kan skada din skrivare eller orsaka dålig utskrift.

När du väljer en ersättningstrumma för din skrivare är det viktigt att se till att den är kompatibel med din specifika skrivarmodell. Och det är värt att notera att vissa skrivare integrerar trumman och tonern i en enda enhet, vilket skapar en allt-i-ett-trumma och tonerkassett. I det här fallet måste du se till att du köper rätt allt-i-ett-kassett för din skrivare.

Om du är osäker på vad din skrivare är kompatibel med kan du rådgöra med kundsupportteam.

 

Leave a comment

Log in to post comments