Låga priser med snabba leveranser beställ före 13 och vi skickar idag med billigt frakt

Vad gör chippet på en bläckpatron?

 

I den här artikeln förklarar vi vad ett chip är, vad chipet gör och varför det finns ett chip på en bläckpatron.

Ett chip på en bläckpatron? Och hur ser detta chip ut?

För att ta reda på om det finns ett chip på din bläckpatron är det användbart att veta hur ett chip ser ut. För hur ser egentligen ett chip ut? Ett chip är en mycket liten (oftast) grön platta med några guldfärgade rutor på. Ett chip kallas också en integrerad krets och är gjord av kisel.

chip på bläckpatron

Chips är faktiskt "hjärnan" i en enhet. Chips används i olika elektriska enheter, inklusive smartphones. Chips säkerställer att information bearbetas eller skickas.

Nu när vi har en uppfattning om hur ett chip ser ut och vad chipet gör, kvarstår frågan; varför finns det ett chip på din bläckpatron? Vissa patroner innehåller ett chip för att överföra information till din skrivare eller dator. Information bearbetas och förs vidare i denna 'hjärna'. Skrivaren vet till exempel om rätt färg är på rätt plats. Men chippet överför mycket mer information.

Vilken information bearbetar/sänder chipet på en bläckpatron?

Nu när vi vet att ett chip kan bearbeta och överföra information är det användbart att veta vilken information chipet sänder? Vi kan inte se exakt vad ett chip sänder till skrivaren, men det handlar ofta om följande information:

- Är patronen på rätt plats?

Du kan vanligtvis placera olika patroner i en skrivare. Varje patron representerar en annan färg. Du har en patron fylld med svart bläck, en med cyan (blått), en med magenta (rosa) och en med gult (gult) bläck. När du sätter i en patron 'vet' skrivaren till exempel att du har satt i den svarta patronen och om den sitter på rätt plats. Sitter patronen inte ordentligt på plats? Skrivaren ger sedan ett felmeddelande.

- Är patronen fortfarande full?

Varje patron är fylld med x antal ml. av bläck. Ett chip talar om för skrivaren hur mycket bläck som finns kvar i patronen. På din dator eller skrivare kan du se hur mycket bläck som finns kvar i en patron.

TIPS: Meddelar skrivaren dig att din bläckpatron är tom?
Du kan vanligtvis ignorera detta meddelande tillfälligt och ändå skriva ut några sidor!

- Utgångsdatum för patronen?

Vissa chips anger "utgångsdatum" för kassetten. Men det finns faktiskt inget utgångsdatum på en bläckpatron. Original HP-bläckpatroner ger detta "felmeddelande" för att njuta av en "optimal utskriftsupplevelse". Läs skillnaden mellan original- och kompatibla-patroner här.

TIPS: Alla våra egna märkespatroner har inget "utgångsdatum".

- Uppdatera en skrivare; din kassett känns inte längre igen.

Skrivarprogramvaran uppdateras då och då. Tack vare den här uppdateringen kanske din skrivare inte längre känner igen en kompatibel patron. Välkända skrivarmärken försöker undvika billigt bläck med egna märken. Vi förnyar chipsen på våra egna märkespatroner så att din patron fortsätter att fungera även efter en uppdatering.

Varför finns det (inte) ett chip på min patron?

De nyare patronerna innehåller ett chip. Inte på gamla patroner. Detta har att göra med ökningen av prisvärda kompatibla-patroner. Fler och fler skrivartillverkare installerar ett chip för att förhindra försäljning av bläck med egna märken. Men oroa dig inte; våra prisvärda kompatibla-patroner är alltid uppdaterade. Och utrustad med chip vid behov!

Behöver jag återställa mitt chip?

Om du vill fylla på din patron så att du kan använda den igen kan chippet behöva återställas. Annars "tror" skrivaren att patronen fortfarande är tom.

En chipåterställare används för att återställa en patron. Vi rekommenderar inte att återställa och fylla på patroner. Påfyllning är ett mycket precist jobb och innebär ofta spill. Det finns också en svamp på en bläckpatron, denna svamp kan läcka efter påfyllning. Om du köper vårt prisvärda kompatibla-bläckpatroner kommer dina händer att förbli rena och du får din nya patron imorgon!

Behöver jag överföra chipet på min skrivarpatroner?

Alla våra egna märkespatroner innehåller ett chip. Åtminstone de patroner som kräver ett chip för att fungera har ett chip! Så det finns absolut inget behov av att ta bort chipet från en original kassett.

Vi avråder även från att överföra marker. Du måste ta bort chipet från original patronen med en vass kniv. Många saker kan gå fel under överföringen. Chips är ganska ömtåliga och benägna att göra fel, varför vi inte rekommenderar att överföra dem.

Husmärkes skrivarpatroner med chip!

Refillbutiken.com säljer endast patroner med chips. Åtminstone de skrivarpatroner som kräver ett chip för att fungera har ett chip! Våra marker är uppdaterade och är lika bra i kvalitet som originalen. Dina besparingar är i genomsnitt 75 % på priset jämfört med en original bläckpatron.

 

Leave a comment

Log in to post comments